dimecres, 9 de novembre del 2011

Crisi i aliments

Després de tant de temps sense dir res en aquest blog no faré res massa llarg, però mirava la tele (Valor Afegit a TV3) i he vist una cosa massa important per fer-la en 140 caràcters al Twitter (@SimonLlaurado).

Parlaven dels excedents de productes agrícoles (alimentació bàsica!) que es llencen cada dia (cada dia, cada dia, cada dia) als contenidors de restaurants, supermercats, etc., però especialment a Mercabarna (perquè estem a Barcelona, però segur que a molts llocs passa el mateix).

Hi ha una explicació des del punt de vista de la teoria econòmica, però ara com ara esdevé estúpida: si aquests excedents es regalen baixa el preu del que has col·locat al teu propi mercat. Prou! No explico més teoria econòmica, amb cinc cèntims hi ha prou.

Ara bé, i aquí és on anava d'entrada: els serveis d'atenció als sense sostre i persones que cada dia no tenen res per menjar, i cada dia són més, i encara no hem acabat..., no tenen prou aliments per repartir-los, i ahir em comentaven voluntaris que no saben si arribaran a tenir prou per donar-los-en per Nadal, i estan fent "guardiola" d'aliments per si de cas. Al programa de TV3 he vist entre altres: melons, plàtans, peres, i tots maquíssims, molt més fins i tot que els que es veuen a moltes fruiteries que s'han estès darrerament al nostre entorn.

La pregunta és: no es podria repartir entre aquestes persones que, al cap i a la fi, no faran baixar el preu (recordem els cinc cèntims de teoria econòmica) ja que no entren al mercat, simplement perquè han quedat exclosos, com a mínim per una temporada?

Oblidem-nos dels mercats per un temps (que es preveu llarg) i atenguem les necessitats de les Persones.