dimarts, 2 de setembre del 2008

Setembre a Barcelona

Comença el setembre i Barcelona es prepara per la seva festa major. Comença a fer menys calor a la nit i al matí i apareixen nous colors que anuncien la tardor que ja fa cua al calendari per portar-nos les festes, els castellers, els gegants: el del Pi i el de la Ciutat, i tots els altres; les orquestres, la música i la llum, els castells de focs i l'alegria.

Retornem a la feina, i la sortida del despatx presenta la Diagonal que poc a poc ens dona la benvinguda a l'oci de la tarda amb els seus llums que allarga fins a les sortides per la Zona Universitària i pel mar i ens ofereix dreceres per la Via Augusta, per la Rambla Catalunya i pel Passeig de Gràcia on ens reben les obres de Gaudí, amb la seva il·luminació i al final la Plaça Catalunya amb gent que riu i nens que encara persegueixen els coloms, poc porucs, que es deixen rodejar d'infants que els alimenten. La llums ens porta, per la Rambla, fins al port.

Els creuers dormen mentre els seus habitants momentanis gaudeixen de la ciutat que els rep i els convida a prendre un gelat, una paella, una amanida acolorida i un cafè.

I la nit s'ho mira amb les estrelles mentre la lluna riu i plegats, impacients, esperen l'arribada dels petards del dia final de la Festa Major.