dijous, 11 de febrer del 2010

"Las bravas del bar Tomás"

Aquest post es diu "Las bravas del bar Tomás" perque és el títol del llibre que acabo de llegir i que parla, evidentment, d'aquesta tapa tan típica de la nostra ciutat, i del local on millor es fa, tant en l'àmbit local com mundial.

A més a més puc dir amb total seguretat que trenca amb allò de "sobre gustos...". Doncs ara sí podem dir que hi ha "quelcom escrit"!

El llibre està escrit per el Carles Valls i el Sergio Fid
algo al 2009 i és de l'editorial Printcolor. Aquí hi ha una foto de la portada que he copiat de la pàgina web d'un dels autors (per tal de no fer una foto, retallar-la i enganxar-la).


Recordo quan va sortir que vaig conèixer-ho per la premsa i em va alegrar que per fi algú hagués fet un llibre sobre el Bar Tomás, que tot s'ha de dir fa anys que no hi vaig per aquelles coses de la vida, però que hi havia anat sovint durant uns anys de l'època universitària. Ara torno a tenir el "mono" i crec que hauré de tornar.

Sobre el llibre haig de dir que és molt agradable de llegir i te les típiques seccions de la part de la història, com ha evolucionat al llarg dels anys, com està en l'actualitat, entrevistes a personatges famosos que són parroquians del local i que han anat alguna vegada. També hi ha els mites sobre la salsa picant del Tomás, i una part que he trobat molt interessant i que fa referència a les alternatives que pretenen ser rivals sobre la preparació de les braves.

El fet que es parli del personal també fa que es pugui sentir el caliu del local que descriuen i dona importància a una part molt important en tot i especialment en el negocis: els treballadors que ho fan possible.

Ah! I per cert, tots aquells que vulguin tenir la supersecreta fórmula de les braves del Tomás no poden deixar de llegir el llibre. Sembla que el secret millor guardat de les braves de Barcelona va ser revelat al diari "The Wall Street Journal" i aquest es va publicar...

Potser no és una obra cabdal de la literatura peninsular, però per passar una molt bona estona aquest llibre és una bona recomanació.