dissabte, 24 de desembre del 2011

La casa de Banner i Flappy

Ahir, 22 de desembre, vaig sentir a les notícies de la tele que el diari gratuït "ADN" tanca.

La veritat és que tant fa, ja que fa temps que no agafo, només esporàdicament, aquest tipus de diaris. Però tot s'ha de dir, que en aquelles ocasions en que l'agafo intento que sigui l'ADN a falta del "Metro" que sí m'agradava.

I doncs a que ve tot això? Doncs ve a que sempre havia dit que aquests diaris gratuïts haurien de ser "gratuïts" però amb un pagament de 1 ó 2 ó 5 cèntims dissuasoris, alguna cosa per evitar que hi hagi molta gent, sobre tot gent gran, que porten 10, 20 ó 30 exemplars per anar fent, com si fossin diferents els uns dels altres... com que son gratuïts tant fa quants agafem!

Clar que el negoci d'aquests diaris no és el preu si no la publicitat, i com més reparteixin millor, més publicitat = més ingressos. Però, algú s'ha fixat mai que una pila d'aquests diaris, en qualsevol punt de distribució (entrada del metro, zones cèntriques, etc.) és com quatre o cinc vegades més gran que el de més distribució (de pagament) de qualsevol quiosc?

Així doncs, amb el tancament de l'ADN qui més contents estaran seran els esquirolets Banner i Flappy que estaven a punt de quedar-se sense casa donada la producció de paper per imprimir tots aquests diaris que no llegeix ningú.

No demano que els tanquin tots, només que siguin una mica, només una mica racionals en la seva distribució.

BON NADAL!!