dissabte, 17 de maig del 2008

Suposem una immobiliària...

Suposem una immobiliària... que encara no ha tancat. Aquests senyors, si realment encara no han tancat ni els ha vingut la idea al cap voldran que el govern els cedeixi ajuts per subvencions, per reduccions fiscals: podem demanar (i donaré idees per evitar): Reduccions a l'Impost de Societats, desgravacions a la renda de qui compra un pis, d'IVA en diversos conceptes de l'activitat i de la venda, de despeses i tantes altres que podrien esdevenir possibles.

I tothom pensarem: clar és un motor important de l'economia que ens està afectant a tothom i potser seria millor per tots que la bombolla, un cop ha fet "puffff" no continuï traient l'aire que li queda. Però també hauríem de pensar que passava quan la bombolla era ben grossa i els venedors, quan veies un pis afectat i en males condicions i els ho deies, et deien: "no, si també voldràs que et posem l'olla Miele"(*). Vull dir que quan les coses els anaven d'allò més bé et tractaven tan malament com la seva mala educació els ho permetia, i ara que els venen maldades volen que tots (per que els pressupostos generals de l'Estat, de la Generalitat i dels ajuntaments són de tots els que hi contribuïm) els ajudem tant com sigui possible i més amb l'excusa de que l'economia no s'enfonsi.

Que l'economia vagi malament ens afecta a tots, però aquests pobres promotors, venedors de pisos i immobiliàries, i constructors que s'han comprat el Porsche per anar a la obra i que han portat un tren de vida fora de tot ordre lògic i raonable ara volen que els continuem pagant la benzina del seu cotxet, del vaixell que tenen al port de Palamós, del Masnou o de Cambrils, i les despeses de la casa de Sitges o de Sant Cugat.

Si tot això passa haurem de buscar les llistes on cal inscriure's per que pels mateixos set sous la nostra hipoteca també vagi a càrrec dels pressupostos generals de l'administració més fàcil de convèncer.

Salut!


(*) Cas real: dit per un responsable de Sasi en la visita a un edifici afectat per l'Ajuntament de Barcelona i que dintre tenia tantes possibilitats com parets li faltaven.