dimecres, 7 de maig del 2008

Les compres de fa un quart de segle

Actualment hem arribat a un moment en que tenim moltes coses i amb moltes varietats. Fins i tot malgrat les crisi que puguem patir en certs moments aquestes coses continuen iguals. Es tracta de consumir en major o menor grau una mica de tot. A més a més ens podem alegrar de que això sigui així per poder veure tot el que ha avançat l'economia de la nostra societat entenent com que aquest fet és quelcom positiu.

I tot això ve perque avui recordava quan fa només un quart de segle en comptes de tenir unes ulleres a joc amb això o amb allò altre en teníem unes i que probablement no feien joc amb absolutament res de res del que teníem. I això també passava per exemple amb els rellotges. Ara hi ha infinitat de marques i sembla que hi ha un pel dilluns, un altre per dimarts, i així successivament fins a arribar a diumenge que tenim aquell tan bo que, malgrat tots els que teníem per regals de "la Caixa", del paquet de magdalenes, el que vam compar per impuls, el del regal d'una persona especial en un moment especial, anem i comprem el que realment volíem i que tenia un preu molt mes elevat que tots els altres junts.

Fa això, just un quart de segle, preníem temps, un matí de dissabte, i ens apropàvem a la joieria de tota la vida, o al port -que cal dir que semblava tot molt més barat, malgrat no ser-ho sempre- i triàvem un entre aquelles marques de tota la vida: Radiant, Blumar, Seiko (si hi havia sort i diners) i alguna altra marca de tota la vida. Si la opció era el port, allò tenia tot el glamour d'anar mirant botigues plenes de coses i triant entre aquella varietat d'objectes de basar que aleshores ens semblava tan immens. I un cop triat l'objecte que havíem estat buscant i esperant tenir el conservàvem, en circumstàncies normals, durant molts anys... era gairebé per tota la vida.

Quins records. Ara tenim la sort d'haver-ho viscut i poder-ho explicar quan tot ha canviat tant que sembla impossible que allò fos una època tan propera en el temps.