dimecres, 11 de juny del 2008

El nou setge a Barcelona

Un nou setge a Barcelona. A l'edat mitjana l'enemic de "tota la vida" del nostre país, Gènova assetjava de tant en tant la ciutat i el país. Bloquejaven el comerç cap al Mediterrani i ja hi érem de nou... Després van ser els espanyols i el famós setge de Barcelona de 1714... Aquest va acabar pitjor. Bé de fet sembla que encara continua, però no parlaré de política.

I ara, a començament del segle XXI l'hem fet més modern i més tecnològic. Ja no són vaixells de guerra a la costa, ni batallons de Felip V i Lluís XIV. Ara tenim els camioners que bloquegen la ciutat i ens amenacen amb aquest nou setge. Al supermercat està tot una mica buit, però encara hi ha llençols, espardenyes, algunes llaunes i capses de cereals per l'esmorzar. Tot i que no hi ha llet per sucar-los. No es pot tenir tot.

Analitzem la situació: tot funciona amb benzina. Per moltes raons que donarien per uns quants llibres, i que deixo de banda, aquesta puja de preu. Així doncs hi ha vaga de qui necessita benzina i per tant tampoc no tindrem a les gasolineres, on no arriba per art de màgia. Així doncs necessitarem una bicicleta. Que adient, després de la festa de diumenge, eh! Però per moure la bicicleta i per poder sobreviure al setge dels camioners haurem de menjar.


Segons m'han dit els experts, a més d'aigua necessitarem proteïna i hidrats de carboni. Així doncs necessitarem arròs, farina, cereals (encara que sigui sense llet) i carn i peix que no es facin malbé: llaunes de tonyina, paté, i coses per l'estil.

Bé de tota manera els dels camions també hauran de pagar la hipoteca (Oh santa hipoteca!) i per tant per molt que acumulin tot això no deixen de ser "serfs de la banca" i per tant hauran de pagar el delme corresponent i hauran de tornar a treballar tard o d'hora, i per tant la vaga se'n anirà a fer punyetes.

Si ja ho deia en Adam Smith que hi ha una mà invisible que regula el mercat... fins que arriba el mercat de la propietat immobiliària i ho enfonsa tot. Però ara el govern els ho arreglarà tot, tot i tot i els donarà més dinerets per continuar jugant al seu particular "monopoly" i s'haurà acabat la crisi. I per tant, el setge.

Ole, ole!