diumenge, 22 de juny del 2008

Fins als 400 Euros del govern

Sí, això mateix. Resulta que es prometen (jejeje) 400 Euros a tots els espanyols, i jo no m'ho crec i dic: això anirà via renda... i sembla que així serà, però amb molts matisos.

Punt 1. Això serveix per reactivar l'economia. I com que ho cobrarà tothom els més adinerats i que no ho necessiten per reactivar l'economia ompliran el dipòsit del Mercedes i ja està. Després estan molts altres des de fa poca o gens falta fins va bé i algun "em treu d'un apuro".

Punt 2. Com funciona (de forma simple): De les retencions que tenim a la nòmina ens restaran (de forma que ho ingressarem de més) al juny 200 Euros (sempre que hi hagi prou retencions) i la resta repartit en els següents 6 mesos.

Punt 3. Hi ha gent que m'he deixat al "punt 1" i que són els que ho necessiten. Gent que guanya molt poc i jubilats amb pensions que fan riure per no plorar. Aquests, ni que ajuntessin les retencions de tot l'any no arribaran a tenir els 400 Euros en retencions, però que ni en somnis. I segurament (perque no m'he preocupat en esbrinar-ho) la diferència anirà per renda com una quantitat a retornar i així es justifica que ho percebran.

Punt 4. Els "peròs". Però molts d'aquests no tenen retencions o són baixes per motius obvis: canvis de feina o jubilacions que malgrat que sigui incorrecte tenen les retencions mal calculades i així, tenint en compte la no obligació a declarar, tenen més ingressos. Però clar, també haurien de tenir el 400 Euros (com l'amic del Mercedes) i resulta que si declaren, i donades les retencions que comentava, els surt a pagar. I aquí està la denuncia a que anava... els que els sortirà a pagar compensarà els 400 Euros que el govern va fer entendre que enviaria a casa en un xec i es quedaran com estaven.

Conclusió: Els que més necessiten els 400 Euros no els tindran. Però com que això suposo que no es pot dir, fem veure que no he dit res i pensem una mica sobre això.