dissabte, 5 de gener del 2008

Els Reis Mags d'Orient


Ja som al 2008. Ja només queden els reis. Però abans ha arribat el Pare Noel i ha cagat el tió, això com a mínim, segur, segur. I per què ho dic?

Doncs començarem per la part fàcil: el tió. bé això és normal a Catalunya. Que el tió faci les seves feines per Nadal és habitual, però com que només són torrons, llaminadures i alguna que altre sorpreseta d'aquelles petites tot és normal.

I ara passem a la part complicada. I comencem pel final. A vegades és més fàcil.

Avui he sortit pel centre de la nostra ciutat, Barcelona. No ha estat gaire estona, però des del moment de sortir del metro he vist la majoria de la gent carregats amb bosses de botigues i grans magatzems amb regals. Sí, sí, no era la típica reutilització de la bossa de l'última vegada que vam comprar. Dintre sobresortien els regals embolicats amb els seus papers bonics i amb vius colors. Les cues per pagar a les botigues eren impressionants i la quantitats de regals no ho eren menys.

Així doncs la qüestió important és: què va portar el Pare Noel a tothom que deia que ells demanaven els regals a aquest personatge americanitzat? I si així ho van fer el dubte que em ve al cap, sense poder evitar que sóc economista és: si es diu que hi ha crisi, com poden haver-hi prous diners per tal que el Pare Noel compri els regals i després ho facin els reis.

Estem confonent a tothom... aquí es demanen els presents als reis mags d'orient. Així dividim la despesa i fem que tothom pugui tenir obsequis al llarg d'aquestes dates. Si els catalans volem tenir el doble de regals segur que hi haurà nens en algun lloc del planeta que no tindran i això no és just.

Reivindico que només es demanin els regals als reis i qui li agradi "el gordito de rojo" ho té molt fàcil. Només cal anar als Estats Units, que allí és qui porta els regals.

Fem-nos monàrquics per un dia i diguem: visca els Reis (Mags d'Orient).

Bons reis a tothom!