dimecres, 12 de desembre del 2007

Aigües de luxe


Darrerament ha aparegut alguna notícia sobre noves marques d'aigües o nous formats. Moltes vegades de cases ja conegudes que fan novetats, segurament després d'un “intens” procés d'investigació i recerca.

Aquest estiu vaig entrar a una botiga d'alimentació d'un poble de la costa on eren tan espectaculars alguns dels productes com molts dels compradors. La majoria amb prou productes a les mans com per passar gana tota una setmana, pagant això sí, el preu per no passar-ne. Potser per poder portar la bossa de la botiga en qüestió fins a casa i a més ser vistos per amics, coneguts i saludats. El més espectacular era aquesta novetat de la que em proposo parlar.


Es tracta “d'aigües de luxe”. O hauríem de dir envasos de luxe? Eren unes ampolles molt atractives i molt boniques que es feien mirar. Contenien AIGUA i crec que res més. I per fora a més dels envasos tan meravellosos i atractius les diferenciava el preu. No els recordo massa bé però si que puc assegurar que vaig haver de inspeccionar les etiquetes per saber si realment era aigua o alguna mena de vi de qualitat que desconeixia. Curiositat d'economista, que hi farem.


I fa pocs dies, pot ser per manca de res més interessant, sortia això mateix a algun telenotícies, i parlaven des de preus realment astronòmics fins a preus més “normalets” que anaven des d'uns 20 Euros (els més alts dels “normalets”) fins al que pot ser hem vist fins ara que val una Evian o una Perrier. El més curiós de tot és que ara als restaurants tenen el somelier de tota la vida, però que es dedica a recomanar quina aigua va millor amb segons quins menjars. Poca feina.


I per altra banda surten notícies que diuen que l'aigua de la nostra ciutat ha estat contaminada, com si d'una pel·lícula d'en Batman es tractés i que es desmenteix en qüestió d'hores. Ja el meu avi, segons m'han explicat, deia que és millor l'aigua de l'aixeta que la que podem comprar embotellada a qualsevol preu. Té molts més controls, el quals moltes de les que comprem en ampolles no passarien. I crec que estic d'acord. Vaig llegir fa poc un article d'en Rolf Halden de la Universitat John Hopkins dels Estats Units que parlava en aquest sentit. I si apliquem un procés d'osmosi inversa a l'aigua de l'aixeta tindrem el millor que podem tenir.


I a més a més no contaminarem més el planeta. Perquè amb això de comprar l'aigua els residus que generem són cada dia més i més, però això ja és prou conegut com per tornar una altra vegada. Cada un que pensi el que vulgui.