dissabte, 29 de desembre del 2007

Un matí de dissabte diferent

Avui ens han regalat una entrada per anar a veure una pel·lícula de pre-estrena. Té dos avantatges. El primer és que resulta gratuïta. El segon és simplement que una pre-estrena sempre té quelcom de màgic. És veure una pel·lícula que encara no és a cap cine. Clar que tot es qüestió de matinar una mica, per aconseguir l'entrada.

La Rambla, al matí té un encant especial. Encara no
hi ha massa gent, només els que es preparen per passar el dia fent d'estàtues, alguns nens que s'ho "curren" per recollir alguns diners amb alguna finalitat molt més bona de la que mai més no tindran, i canten el que poden i saben. Tot té un toc que només es pot trobar a La Rambla de Barcelona. La llibreria de la Generalitat, plena de llibres que fan país i que et reben amb una senyera a la porta que t'omple d'orgull, són molt més perillosos del que no sembla. Tots volen que els compris, que els deixis reposar als prestatges de casa un cop llegits o fullejats. Només alguns són els escollits. Uns altres esperaran altres ciutadans que els voldran adoptar per llegir-los.

El carrer Petrixol té mobles, una mica de roba, quadres i xocolata. Ara feia temps que no tastava una xocolata de
les que fan als establiments especialitzats d'aquest carrer. Tot un món en si mateix. Una crítica, com havia de ser: és una llàstima que la inflació d'aquests establiments sigui inversament proporcional a l'amplada del carrer i cobrin per una xocolata molt bona el preu de dues xocolates molt bones. Però potser és el cost d'oportunitat i gaudir d'aquest plaer en aquest lloc és inigualable. És un ambient molt agradable que permet unes sensacions diferents de les que transmet qualsevol altre lloc dels que preparen aquest plaer dels déus.

Per si de cas, deixo una foto de l'experiència. Evidentment qui surt a la foto és l'Anna, la meva dona, ambientada a
mb el seu barret, per a l'ocasió.

I l'últim detall. Hi ha una quantitat (això no és nou) de productes increïbles als quioscos. I a més a més regalen revistes i diaris pel mateix preu. Avui hem trobat un parell d'interessants. Un bolso que regalava una revista de moda, i un programa de comptabilitat, ja adaptat al nou Pla General de Comptabilitat que regalava un llibre (petit, però llibre) i una revista de pseudo-economia (d'aquestes que expliquen com fer-se ric sense ser l'amo de l'editorial que fa la revista).